З побажання бути уважними, старанними, працелюбними, ініціативними  та хоробрими для досягнення успіху в будь якій справі  розпочала відкритий урок з виробничого навчання майстер виробничого навчання Шокола А.М. у групі  ТУ -2 з професії «Провідник пасажирського вагона» з теми «Практичне ознайомлення з перевіркою проїзних документів при посадці пасажирів у вагон» 

Інструктаж з безпеки праці було проведено у формі вікторини «Правила поведінки на залізниці». Окремо майстер виробничого навчання наголосила, що основними причинами травмування громадян на залізничному транспорті залишається порушення ними правил безпеки на залізничному транспорті.

Вступний інструктаж розпочався з мотиваційно-цільової настанови. При актуалізації опорних знань учнів була   використана  цікава та  пізнавальна  інформація про різні види проїзних документів. Дуже корисним  був матеріал  про придбання онлайн-квитків та про попередження виробничої ситуації «квиток є, а до поїзда не пускають». Актуальною була інформація про зміни до правил перевезень пасажирів, які доповнилися з 21 жовтня 2021 року додатковою вимогою від пасажирів сертифікатів про проведення щеплення проти Covid-19 або негативне ПЛР тестування. 

Успішно пройшов етап практичного виконання та закріплення  основних операцій з проїзними документами.  Здобувачі освіти  виконували  інтерактивні вправи «Знайди свого пасажира» та «Розмісти пасажирів у вагоні».  З метою закріплення матеріалу було проведене   тестування з обговоренням всіх відповідей.

Всі методи та прийоми, використані майстром виробничого навчання Шоколою А.М., сприяли формуванню професійної компетентності у здобувачів освіти.