Про сучасні форми й методи інтерактивного навчання та використання інноваційних технологій говорили 27.01.2022 року на фаховому сервісі «Освітній інтерактив: творча забаганка педагога чи вимога часу?», який організувала і провела голова методичної комісії викладачів загальноосвітньої підготовки державного навчального закладу «Білопільське вище професійне училище» Тетяна Кукса. Учасники заходу зареєструвалися в Google Формі і почали активно працювати.

Під час вправи «Обмежені можливості» три групи готували інтерактивну подачу інформації про ключові компетентності НУШ. При цьому І група працювала з комп’ютером, ІІ – з ватманом та фломастерами, а третя не отримала ніяких навчальних інструментів, опановуючи мистецтво пантоміми.

Разом опрацювали принципи інтерактивного навчання та знайшли відповідність між посиланнями на освітні онлайн-додатки та їхнім призначенням.

За допомогою терезів визначали, за чим майбутнє освіти: лише за інтерактивним навчанням чи за розумним поєднанням традиційних та інтерактивних форм і методів. Переважило останнє!

Спікерами заходу буди досвідчені та творчі викладачі – Лариса Руденко й Анастасія Синиціна. Викладач української мови наголосила на обов’язковості ведення учнями робочих зошитів, за які щомісяця треба виставляти оцінки. А викладач математики поділилася досвідом тривалої взаємодії з учнями під час підготовки творчих проєктів.

На завершення кожен педагог отримав сертифікат про участь у фаховому сервісі «Освітній інтерактив: творча забаганка педагога чи вимога часу?».